Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona han esbroncat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, per la situació del pati de l’Escola Àngel Baixeras. El centre fa servir la plaça de Carme Simó per a l’esbarjo i el 5 de setembre un infant va agafar una agulla d’una xeringa. ERC ha portat a debat a la Comissió de Drets Socials una proposta que s’ha aprovat per unanimitat i que demana remodelar la plaça i, mentrestant, garantir-hi la seguretat i neteja.

La regidora Marina Gassol (ERC) ha dit que els fets del dia 5 “van traspassar tota línia vermella” i ha denunciat que “la neteja no és prou eficient”. També ha carregat contra el districte per no donar resposta a les demandes de la comunitat educativa. “Posi’s les piles i faci la seva feina”, ha etzibat Gassol a Rabassa, i ha seguit: “La mainada del districte fa temps que viu com no hauria de viure”.

Rabassa es compromet amb la reforma de la plaça

El regidor de Ciutat Vella ha admès que el que va passar “és molt greu” i que, des d’aquell dia, s’han activat tots els serveis municipals “perquè la plaça estigui en condicions quan els infants en fan ús i quan no hi són”. Segons ha explicat Jordi Rabassa, la plaça es neteja quatre cops al dia, hi ha equips de Salut i també dos tècnics d’intervenció social de 9 a 18 h. El regidor s’ha compromès a reformar la plaça quan s’arribi a un acord.

La resta de l’oposició també ha carregat contra Rabassa i han reclamat més neteja, seguretat i solucions urbanístiques a la plaça que es fa servir de pati. “És inadmissible arribar fins on hem arribat”, ha lamentat Neus Munté (Junts). Des de Cs, Paco Sierra ha dit que la plaça no pot ser pati i espai públic alhora. Óscar Ramírez (PP) ha acusat el districte de “fallar” i Marilén Barceló (no adscrita – Valents) ha denunciat “l’abandonament” del govern a Ciutat Vella.