Les mesures anunciades per la presidenta de TMB inclouen també una integració del personal fora de conveni. A l’inici de mandat eren més de 500 persones i, segons ha explicat Mercedes Vidal, la meitat ja s’ha incorporat en el conveni de metro. A banda, s’encarregarà una auditoria externa sobre transparència i es farà una actualització trimestral de les dades publicades a TMB. “Hi haurà un abans i un després del nostre pas per l’empresa”, ha sentenciat Vidal.
En el debat en la comissió, convocada per ERC i la CUP arran de les últimes publicacions de sous dels directius, el portaveu republicà, Jordi Coronas, ha animat Vidal a “aixecar les catifes” a TMB perquè “fa olor de podrit”. Coronas ha posat en dubte les mesures de transparència aplicades pel govern d’Ada Colau, com també ha fet María José Lecha (CUP), que ha exigit saber quant cobra cada directiu i per quins mèrits se’ls va contractar. “Lluny de canviar les coses, BComú s’ha incorporat de ple a l’opacitat de sempre”, ha denunciat.
El portaveu del Grup Municipal Demòcrata, Joaquim Forn, s’ha preguntat si cal tenir directius a TMB que cobrin “el que és adequat”. “No fer-ho ens pot portar problemes de competitivitat”, ha valorat. Des de Cs, Santiago Alonso ha acusat el govern de “fracassar” en la política de transparència a TMB, mentre que Xavier Mulleras (PP) ha criticat que l’Àrea Metropolitana hagi “negat sempre” al PP informació sobre els sous de TMB.
En la comissió s’ha aprovat amb el suport d’ERC, la CUP, Cs i el PP una proposició que insta TMB a publicar els sous dels directius i realitzar, en dos mesos, una auditoria externa sobre la gestió interna a l’empresa. El govern (BComú i PSC) i el grup Demòcrata s’han abstingut. Mercedes Vidal ha dit que “des del primer dia” s’ha complert amb la Llei de transparència, però ha explicat que en alguns casos entra en col·lisió amb la Llei de protecció de dades.