A la comissió, el grup Demòcrata i Cs han donat suport a una proposició del PP que s’ha aprovat per crear dins les oficines municipals d’habitatge un servei d’assessorament i suport als propietaris afectats per ocupacions irregulars. ERC s’ha abstingut i el govern (BComú i PSC) hi ha votat en contra. El regidor d’Habitatge ha rebutjat la proposta del PP perquè ha explicat que a les oficines d’habitatge ja s’assessora els petits propietaris.

La regidora del PP Àngels Esteller ha assegurat que les ocupacions irregulars han anat a l’alça en l’últim any i ha acusat el govern de generar un efecte crida. “Vostès venen el missatge: ‘vingui a Barcelona i ocupi, que tenen el suport de l’alcaldia'”, ha dit Esteller. Des de Cs, Marilén Barceló ha dit que “no podem permetre aquesta certa complicitat del govern amb els ocupes”, i ha reclamat “no donar l’esquena” als propietaris afectats.

Josep Maria Montaner ha dit que no nega “la gravetat del problema”, però ha assegurat que el nombre de pisos ocupats suposa el 0,10 % de tot el parc d’habitatge de la ciutat. “Això que un marxi de casa i se li ocupi el pis és un mite”, ha afirmat. El regidor d’Habitatge ha explicat que les ocupacions s’han d’afrontar “amb la diversitat que tenen”, i ha afegit que en els casos delictius “s’estan preparant actuacions”.

La regidora del grup Demòcrata Maite Fandos ha demanat que l’Ajuntament assessori els petits propietaris afectats per ocupacions irregulars. “Les ocupacions van a l’alça i això no s’ha de veure  com una cosa normal”, ha dit. Montse Benedí (ERC) ha recordat l’intent d’ocupació irregular que va patir el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, i ha dit que “cal lluitar contra les màfies i perseguir-les”.