Tot i que gairebé el 20 % dels usuaris dels Serveis Socials tenen feina, la meitat tenen contractes temporals o directament no en tenen. Pel que fa a salaris, l’enquesta posa de manifest que els ingressos són —de mitjana— de 540 € mensuals, una xifra per sota del salari mínim interprofessional (707 €) i del llindar de la pobresa.

Per això, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, creu que “si es garantís un mínim vital, no caldria prestar altres recursos que s’estan oferint”. En àmbit familiar, la meitat de les llars ateses tenen menors a càrrec i disposen d’uns ingressos mitjans anuals d’11.600 euros/any; d’aquests diners, un 70 % es destinen a pagar la hipoteca (una xifra que baixa fins al 51 % en cas d’habitatges de lloguer).

Ortiz ha assegurat que, malgrat que els indicadors macroeconòmics van a millor, els Serveis Socials “incrementen les atencions i cada vegada arriben a més gent”. Segons fonts municipals, reben entre 80.000 i 90.000 persones (que augmenten fins a 160.000 si es compten altres serveis relacionats), gairebé un 10 % de la població de la ciutat.