La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquesta nit una trentena de persones que volien acampar a les portes del Parlament en favor de la independència de Catalunya. Els concentrats no han oposat resistència als agents, que els han anat fent fora un per un. La Guàrdia Urbana només hi ha deixat els tres diputats de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, que s'hi han quedat tota la nit. Volen que el Parlament accepti una declaració sobre la independència de Catalunya que ha impulsat el seu grup i que es debatrà demà.

La Guàrdia Urbana ha advertit durant tot el dia que l’acampada incompleix l’ordenança municipal, i han vigilat els accessos al parc per impedir que hi entressin més tendes. Però, tot i això, el dirigent de Solidaritat, Uriel Bertran, ha decidit prosseguir l’acampada de protesta. Tenien la intenció de quedar-s’hi 48 hores, tot i que la Guàrdia Urbana els ha avisat que quan hagin de tancar el parc no podrà quedar-hi ningú a dins.

Solidaritat demana a Convergència i Unió que no obstaculitzi la tramitació després de les consultes sobiranistes del 10-A i per això els demanen que siguin coherents després d’haver-hi participat. El líder de Solidaritat, Uriel Bertran, ha assegurat que les consultes marquen un punt de no retorn cap a la independència.