Bosch subratlla que la consulta del 10-A a Barcelona no ha costat ni un euro de fons públics. Les aportacions privades, entre donacions en efectiu i en espècie, volten els 200.000 euros, en tot cas molt menys que els prop de quatre milions d’euros que l’Ajuntament de Barcelona va invertir en la consulta sobre la reforma de la Diagonal.

“No teníem diners, però teníem gent i teníem temps” d’uns voluntaris que ho han donat tot a canvi de res, subratlla Bosch, que assegura que la feina feta durant molts mesos de preparació i votació avançada en diferents barris ha estat clau per aconseguir el vot de 257.645 barcelonins.

El portaveu de Barcelona Decideix també reconeix la importància del “vist-i-plau” institucional que va representar l’aprovació per majoria absoluta d’una moció de suport al Parlament de Catalunya. També el vot a la consulta del president Artur Mas o l’expresident Jordi Pujol, que han ajudat a fer arribar la consulta molt més enllà dels moviments independentistes ja organitzats.