El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha acusat l’alcalde, Jaume Collboni, de falta de lideratge per resoldre la sequera a la ciutat. “No està fent res perquè arribi l’aigua que necessita Barcelona i està posant en perill el turisme”, ha alertat Sirera, que ha criticat que davant la preocupació del sector turístic per l’impacte de la sequera, “Collboni es conformi en dir que confia que tot s’arreglarà“.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, Sirera ha instat l’alcalde a reclamar les inversions necessàries a la Generalitat per garantir que Barcelona tindrà aigua si la sequera s’agreuja. El líder del PP denuncia que Collboni no ho fa “per no incomodar ERC, soci preferent de Pedro Sánchez a La Moncloa”, i amb qui l’alcalde explora un pacte de govern. “Està claudicant amb Esquerra”, ha afirmat Sirera.

Connexió amb l’Ebre i adequar depuradores

El líder del PP ha plantejat dues mesures per garantir que Barcelona tingui aigua potable. D’una banda, Daniel Sirera ha dit que cal culminar les obres d’interconnexió perquè l’àrea metropolitana pugui rebre aigua de l’Ebre “quan faci falta”. De l’altra, ha plantejat adequar les depuradores del Besòs i del Llobregat per produir més aigua regenerada. “Amb això es podria acabar la sequera”, ha defensat Sirera.