(ACN/Redacció) La Sindicatura de Greuges de Barcelona ha demanat a l’Ajuntament continuar avançant en la retirada de simbologia feixista. La Sindicatura ha traslladat dues recomanacions a la Regidoria de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica perquè faci públic el cens de plaques i altres referències a retirar i que valori la conveniència d’establir un canal perquè la ciutadania pugui comunicar simbologia feixista que detecti.

La Sindicatura ha destacat la tasca feta pel consistori en aquest àmbit. Ha afegit, però, que el cens de simbologia feixista, previst per a aquest any, hauria de ser públic, així com el procediment a seguir per retirar-la.

Retirada de plaques franquistes

La Llei de memòria històrica que es va aprovar el 2007 obliga a les administracions públiques a prendre mesures per retirar símbols d’exaltació del franquisme. En aquell moment, l’Ajuntament va fer un cens de les plaques que encara hi havia als edificis de Barcelona i se’n van detectar 4.361, de les quals 3.221 contenien simbologia explícitament falangista. Els darrers anys s’han anat retirant.