El saló de Cent acollirà divendres que ve el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat. El govern municipal ha decidit canviar l'espai i sortir del saló de la Reina Regent perquè el pugui seguir en persona molta més gent. Aquest matí es feien els primers preparatius tècnics per habilitar l'espai. GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Serà per primera vegada un ple obert a la ciutadania, als diferents actors econòmics, socials i polítics de la ciutat. Volem que aquest debat sobre l'estat de la ciutat arribi a tota la ciutat." El ple començarà a les 10 amb un debat sobre l'estat de la ciutat a partir d'un informe. S'hi convidaran entitats i associacions de Barcelona, però també estarà obert a ciutadans en general. Tot i això, el públic NO hi podrà intervenir en cap moment. Després d'aquest debat, es farà el ple ordinari corresponent al mes de gener, en què el govern exposarà un primer esborrany del Pla d'Actuació Municipal, el full de ruta del mandat.

Amb aquest canvi es vol obrir el debat a la ciutat i facilitar que hi puguin assistir ciutadans, entitats i associacions. Per tal de donar més rellevància institucional al debat, el govern ha anunciat que es comunicarà la decisió als diferents agents econòmics, socials i culturals de Barcelona.

La sessió partirà de l’informe que presentarà el govern. El document recull els principals indicadors socioeconòmics de la ciutat i apunta una lleugera millora però que, de moment, no repercuteix en una disminució de les desigualtats socials. Després de tres anys amb taxes de creixement del PIB negatives, el 2014 va tornar a créixer l’economia a Barcelona. També ha disminuït l’atur i ha crescut la xifra d’afiliats a la Seguretat Social. Tot i així, es manté el pes del col·lectiu d’aturats de llarga durada, que representen més del 40 % del total d’aturats. Aquests i altres indicadors es tractaran el proper divendres a partir de les 10 del matí en aquest plenari extraordinari.