Els joves són un dels col·lectius més afectats per la reforma laboral. La majoria s’han vist abocats a contractes temporals i a una incertesa que en molts casos els fa decidir que és millor marxar a treballar a altres països. Per primera vegada, la primera destinació no és el nord d’Europa, sinó els països de l’Àmèrica Llatina, on els joves poden treballar en llengua espanyola i progressar en la seva carrera professional.

Segons les dades que avui ha publicat el sindicat de joves de la UGT, en els últims quatre anys, Catalunya ha perdut gairebé 300.000 joves actius d’entre 16 i 34 anys. Això representa que un de cada quatre joves han deixat de treballar en aquest període. Per als que tenen feina, la situació s’ha tornat precària i inestable, i més del 30% tenen contractes temporals  i de curta durada.

També és alarmant la situació dels joves que tenien feina però l’han perduda en els darrers anys. Només un 10 % dels que estan aturats reben algun subsidi o prestació, quan fa quatre anys n’eren prop del 20 %.

Per tot això, el sindicat considera que no es pot esperar més a derogar la reforma laboral si no es vol posar en perill el futur del país. L’Afra Blanco, membre d’Avalot-Joves de la UGT, creu que ha arribat l’hora de demanar “si us plau, que se n’adonin que estan posant en perill el futur del país”. Els joves de la UGT asseguren que “calen polítiques específiques en l’àmbit laboral, el de l’habitatge, més inversió en I+D, i un pla de retorn dels talents que han marxat”.