ronda Sant Antoni

La ronda de Sant Antoni mantindrà el mateix aspecte que té ara fins que no se n’afronti la reforma definitiva. L’Ajuntament de Barcelona ha decidit renunciar a la urbanització provisional de la llosa que va ocupar el mercat, tal com li reclamen les entitats veïnals, i es posarà a treballar en el projecte definitiu de reforma. De fet, el compromís és tenir-lo fet o en procés de redacció abans del maig del 2023, quan acaba el mandat.

Les obres per fer una urbanització provisional de l’espai que hi ha entre els carrers del Comte d’Urgell i Casanova havien de començar aquest mes de febrer i s’hi volien invertir uns 750.000 euros. L’actuació volia consolidar aquest tram de la ronda de Sant Antoni com un espai pacificat, però el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha explicat a betevé que la proposta va generar “cert malestar veïnal” i, per això, s’ha descartat.

Avancem cap a la urbanització definitiva el més ràpid possible perquè creiem que el que cal a la ronda de Sant Antoni és una reforma definitiva
Pau Gonzàlez, regidor de l’Eixample

Reforç de la seguretat i neteja

Mentre no arribi la reforma definitiva, el regidor de l’Eixample aposta per “cuidar el mentrestant”. Per això, l’Ajuntament s’ha compromès amb la Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni a reforçar la seguretat (amb presència 24 h de Guàrdia Urbana o Mossos d’Esquadra) i la neteja i fer un seguiment des dels Serveis Socials per atendre les persones de l’anomenat “mercat de la misèria”.

Aquest punt de venda ambulant informal ha generat queixes de veïns i comerciants perquè s’hi venen productes trets de la deixalla i la ferralla i, de nit, asseguren que es ven droga a la zona. El consistori va traslladar els compromisos a la plataforma veïnal en una reunió la setmana passada amb el tinent d’alcalde Albert Batlle, el regidor Pau Gonzàlez i el de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, així com intendents de la Guàrdia Urbana.

En aquest “mentrestant”, l’Ajuntament també vol treballar amb els veïns per dinamitzar aquest espai de la ronda de Sant Antoni perquè aculli “nous usos comunitaris i familiars” perquè es converteixi en un espai de trobada.

Repensar les rondes que envolten Ciutat Vella

Abans d’afrontar la reforma definitiva d’aquest tram de la ronda de Sant Antoni, el govern municipal volia obrir “una reflexió global” sobre les rondes que envolten Ciutat Vella (la de Sant Pau, la de Sant Antoni, la de la Universitat i la de Sant Pere). Un debat que vol fer amb participació veïnal. En les properes setmanes es presentarà un avantprojecte sobre el futur d’aquestes rondes.

Comparteix a: