Des del 12 de setembre els veïns de la ronda de Sant Antoni conviuen amb les obres de la retirada de la carpa provisional del mercat. Després de vuit anys de convivència, les carpes havien perdut tot el sentit arran de la inauguració del nou Mercat de Sant Antoni, el 23 de maig passat.

La primera a desaparèixer va ser la del carrer d’Urgell, on hi havia el Mercat Dominical. Però des del setembre han començat les feines de les carpes on se situaven les parades del fresc i els encants a la ronda de Sant Antoni. Ara mateix, els operaris ja han acabat les feines de desmuntatge de l’interior de la carpa dels Encants, on només queda l’estructura metàl·lica i els tendals. En canvi, la carpa que acollia els productes frescos ofereix una imatge curiosa, amb tot l’interior derruït. 

Els veïns celebren que es desmuntin, però creuen que s’hauria d’haver fet abans. És un sentiment que comparteixen amb els comerciants de la zona que ja al mes d’agost van reclamar a l’Ajuntament que anés de pressa en la retirada de la carpa. I és que aquests asseguren que la carpa suposava un mur per a ells, i que des del trasllat dels paradistes al nou Mercat de Sant Antoni les vendes han baixat.

Està previst que les feines de desmuntatge s’allarguin fins al desembre, quan es posarà el punt final aquesta situació que s’ha allargat gairebé una dècada.

Cal recordar que, posteriorment a aquestes obres, es farà la reurbanització de la via que, segons les previsions de l’Ajuntament, durarà prop de 10 mesos. La pacificació de la ronda de Sant Antoni preveu una reducció de l’espai per al cotxe i el trànsit rodat. Per aconseguir-ho, s’eliminarà un carril de circulació i passarà a haver-n’hi només un per sentit. La remodelació donarà més protagonisme al vianant, la bicicleta i el transport públic.