Han començat els treballs per retirar la gran coberta d’amiant de 4.250 m2 que cobreix els tallers de l’Institut Mare de Déu de la Mercè, ubicat a la Marina del Prat Vermell. Aquesta actuació és una de les cinc que es preveuen fer aquest any en diversos centres educatius de la ciutat amb l’objectiu d’eliminar el fibrociment a les escoles. Per fer-ho, l’Ajuntament hi invertirà 1,5 milions provinents dels fons europeus.

Les feines de retirada de l’amiant s’han fet coincidir amb el final del període lectiu al centre i compleixen amb totes les normes de seguretat que marquen els protocols de seguretat en aquests casos. S’ha fixat, per exemple, un perímetre de seguretat al voltant de les naus on s’està actuant, de manera que dins només hi poden accedir aquests dies els operaris que substitueixen els materials de fibrociment.

Els altres centres on es retiraran les cobertes de fibrociment aquest any són l’Institut Escola del Treball, on se substituirà una coberta de 300 m2; l’Institut Menéndez Pelayo, on es reemplaçarà una coberta de 270 m2; l‘Institut Barcelona-Congrés, on es farà el mateix però amb una coberta de 1.700 m2, i l’Escola Llotja, on caldrà canviar la coberta actual de fibrociment de 600 m2.

L’Ajuntament elabora un mapa sobre la presència d’amiant a la ciutat
Barcelona obliga a retirar l’amiant quan concedeix una llicència d’obres, encara que no hi ha cap normativa espanyola ni catalana

Obres en paral·lel per millorar la façana de l’institut de formació professional

En paral·lel als treballs de retirada de l’amiant, a l’institut de formació professional de la Marina del Prat Vermell també han començat les obres de rehabilitació de les façanes i renovació de fusteries. Tenen un cost de 2 M €, també s’han finançat a través dels fons europeus i la previsió és que s’allarguin uns mesos.