Collboni considera que la guerra de banderes que es va viure durant la diada de colles locals de la Mercè és una “falta de respecte a la ciutadania” i “forma part d’una escalada de fets molt preocupants a l’Ajuntament […] que no havien tingut mai lloc en 30 anys de democràcia”.

El president del Grup Municipal del PSC ha demanat a Colau que posi fi a “aquesta escalada” i ha proposat una reunió amb tots els presidents dels grups municipals per evitar que la institució “es converteixi en un camp de batalla polític”, tenint en compte el context de tensió que es viu. Segons Collboni, cal trobar consens sobre tres aspectes: els espais compartits (Sala de Plens), les qüestions simbòliques (Nomenclàtor) i l’actitud de regidors en actes públics.

Collboni ha valorat positivament les disculpes del líder d’ERC, Alfred Bosch, i ha demanat un gest similar al líder del PP, Alberto Fernández Díaz, per “no engreixar l’espiral”.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha anunciat que entraran un prec al proper plenari en què demanen a l’alcaldessa, Ada Colau, que “exerceixi l’autoritat sobre actes impropis i manca de decòrum” i faci també una “crida a l’ordre”.

Segons Trias, episodis com els que es van viure aquest dijous “no passen per casualitat,  quan jugues al desordre, t’acaba venint el desordre”, i ha recordat l’escena del plenari de setembre en què la CUP va plantar una placa per reclamar l’eliminació dels símbols borbònics. “Hi ha un temps per a la protesta però també s’ha de marcar la disciplina”, ha afirmat Trias, perquè sinó “s’entra en una situació lamentable de suport al populisme”.

El líder convergent valora l’actuació de Bosch com “un disbarat, una gran equivocació” i, com Collboni, ha exigit un acord de consens que estableixi límits sobre les actuacions permeses al consistori, que és “la casa de tots”.