El líder del Grup Municipal del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, ha explicat que va penjar la bandera espanyola per respecte “als barcelonins que ens sentim catalans i espanyols” i com a reacció a l’acció d’Alfred Bosch, de desplegar la bandera independentista. “Per primera vegada a Catalunya s’ha reaccionat a una situació que es reproduïa arreu sense que ningú no fes res per impedir-ho ni reaccionés de manera diferent”, ha afirmat.

El popular ha recordat que ja es van mostrar estelades durant el plenari en que es va votar l’adhesió a l’AMI i ha instistit que l’Ajuntament “és la casa de tots”.


Fernández Díaz ha criticat l’actitud de l’alcaldessa, Ada Colau, i “la mirada còmplice i complaent” del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello amb l’acció dels republicans. També  ha explicat que, abans de penjar la bandera espanyola, va demanar repetidament a Colau que en forcés la retirada i la va advertir sobre les conseqüències.

Respecte a les disculpes d’Alfred Bosch, Fernández Díaz a valorat que “si ERC ha demanat  perdó és perquè el PP ha reaccionat com ho va fer;  si no farien com sempre, que pengen impunement estelades”. Ha tancat la compareixença dient que el que es va viure aquest dijous “no és una guerra de banderes, és una imposició de banderes”.