Carles Puigdemont junts per catalunya

(ACN) El líder de JxC i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ocuparà finalment el número u de la candidatura de la seva formació per a la circumscripció de Barcelona en les eleccions del 14 de febrer.

Tot i passar per davant de l’ara diputada al Congrés i guanyadora de les primàries, Laura Borràs, Puigdemont ha mantingut que, com ja va dir, no serà ell el candidat a la presidència de la Generalitat, sinó que aquest paper en una possible investidura el deixa en mans de Borràs.

En un vídeo distribuït a través de les xarxes, el líder de JxC anuncia la seva decisió i que proposarà a l’executiva i a la militància avalar i validar que ell encapçali la llista amb aquesta fórmula.

L’expresident havia deixat en suspens la seva decisió de liderar la llista de JxC durant mesos. Fins i tot ha deixat passar tots els períodes de primàries per a candidat a la presidència de la Generalitat i per a la confecció de les llistes.

Aquest dimecres, però, ha aprofitat que Borràs ha viatjat a veure’l a Waterloo per enregistrar i distribuir un vídeo junt amb la candidata guanyadora de les primàries en què explica que vol ocupar el número u per Barcelona. “M’honora tenir l’oportunitat d’ajudar a fer que Laura Borràs sigui la primera presidenta de la Generalitat de Catalunya. Ja vaig dir que jo no seria el candidat a la investidura, però que formaria part del projecte”, ha dit per deixar clar que manté la seva promesa de no ser el presidenciable tot i voler liderar la candidatura.

Al final de la gravació apareix, precisament, Borràs, que agraeix el gest a Puigdemont i assegura que és “un privilegi treballar al seu costat i una enorme responsabilitat”. “L’assumeixo sabent que no estem sols, que hi ha un munt de persones determinades a fer de JxC l’opció guanyadora. Farem història junts”, diu la candidata.