CUP - Capgirem Barcelona és finalment el nom de la candidatura de ruptura amb què el grup d'unitat popular concorrerà a les eleccions municipals. Es tracta d’una llista de confluència que s’ha presentat avui i que engloba diferents entitats i lluites polítiques i socials. De moment han definit les línies bàsiques del programa, però el nom del cap de llista no es coneixerà fins a finals de mes. En total 1.400 persones han votat i elegit mantenir la marca de la CUP, i han ratificat tant el codi ètic com les línies generals del partit. Un programa que té l'objectiu de reforçar el sector públic de Barcelona, fomentar l'ocupació i reforçar el petit comerç, així com obrir més espais per a la presa de decisions. La llista electoral de la candidatura es començarà a elaborar les properes setmanes en diferents assemblees obertes de barri. PERE CASTELLTORT, coportaveu de les Trobades Populars Municipalistes: "Seguint la metodologia de treball assembleària durant aquest mes de febrer la candidatura promourà assemblees obertes sobiranes a nivell de districte i de barri en les quals es decidiran tres coses: la llista electoral de la candidatura, el programa a nivell de barris i la constitució de comitès de campanya que han de ser la constitució dels embrions dels grups d'acció municipal posteriors a les eleccions." Els noms que surtin d'aquestes reunions aniran a la Trobada Popular Municipalista, el proper 28 de febrer, en què culminarà el procés amb l'elecció d'un cap de llista per a la ciutat. En aquest cas, els candidats no s'hi presenten, sinó que són proposats per les assemblees de barri. De moment no sona cap nom en particular, més enllà del de David Fernàndez. PERE CASTELLTORT, coportaveu de les Trobades Populars Municipalistes: "No està contemplat que el David deixi el càrrec que té ara mateix al Parlament i de totes maneres el més important és el projecte col·lectiu i no el cap de llista." En cas que Fernàndez fos proposat per les bases, caldria veure si accepta la candidatura. Si fos així, hauria de dimitir com a diputat al Parlament de Catalunya per evitar tenir dos càrrecs a la vegada, tal com exigeix el codi ètic de la formació.

Ja tenen nom oficial. La candidatura la CUP – Capgirem Barcelona s’ha presentat oficialment aquest migdia en un acte al mig de la plaça de Catalunya. Una marca que ha sortit elegida en un procés participatiu obert en què han votat 1.400 ciutadans. El que encara haurà d’esperar una mica, però, és l’elecció del cap de llista, que no es coneixerà fins al 28 de febrer, quan es ratificarà en la Quarta Trobada Popular Municipalista. De fet, les propostes per encapçalar les candidatures les han de fer els afiliats dins del procés d’assemblees de barri que comença ara i en les quals també es decidirà el programa electoral descentralitzat amb què concorreran a les eleccions. Sobre la possibilitat que la llista l’encapçali el diputat David Fernàndez, els portaveus de la candidatura de moment ho descarten. De moment, el càrrec de diputat de Fernàndez fa incompatible que es pugui presentar com a cap de llista i, per poder-ho fer, abans hauria de renunciar a l’escó al Parlament.

Sobre els motius de no presentar-se juntament amb la candidatura de confluència de Guanyem – Podem -ICV-EUiA i Procés Constituent, els portaveus de la CUP – Capgirem Barcelona han recordat les discrepàncies en qüestions com la limitació de mandats (que la CUP fixa en un màxim de dos) o els sous a la baixa dels regidors. També han reconegut que la presència d’Iniciativa  ha fet més difícil que l’acord es produís. De fet, la CUP – Capgirem Barcelona s’ha presentat com una candidatura “rupturista”, que vol trencar amb el model de ciutat que ha estat vigent des dels últims 30 anys.