f1 montmelo
Foto: Circuit de Barcelona

(EFE) El president del grup del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha exigit l’alcalde Jaume Collboni i la Generalitat que treballin dur per aconseguir que el Gran Premi de Fórmula 1 es quedi al Circuit de Barcelona-Catalunya, davant la possibilitat que se’n vagi a Madrid a partir del 2027.

El president del Consell Superior d’Esports (CSD), Víctor Francos, va apuntar aquest dilluns que “per primera vegada” perillava la supervivència del Gran Premi de Fórmula 1 al circuit de Montmeló (Vallès Oriental) davant les pretensions de Madrid. “No podem deixar que Barcelona perdi un dels esdeveniments esportius que més diners deixen a la ciutat”, ha argumentat el líder popular barceloní en un comunicat.

Sirera assegura que “no està tot perdut”

“No està tot perdut, el govern actual juntament amb la Generalitat encara tenen capacitat de revertir-ho, tenim dos anys per aconseguir-ho. No serà fàcil, però per això necessitem unir el que és públic i el que és privat com ha demostrat Madrid en presentar un projecte guanyador”, ha sostingut Sirera.

El dirigent popular ha acusat el govern municipal anterior que va dirigir l’alcaldessa Ada Colau en els últims vuit anys de deixar “perdre tot el que passava al circuit de Montmeló” perquè “no els va agradar mai els esdeveniments que s’hi desenvolupaven, Fórmula 1 i MotoGP, i se’ls donaven poques subvencions i hi havia escassa implicació per part del consistori”.

En aquest sentit, el popular ha recalcat que “si l’F1 va perdurar a Barcelona va ser gràcies a la gestió del mateix circuit de Montmeló i per la pressió exercida pels sectors econòmics que més repercussió tenien gràcies a aquest esdeveniment esportiu”.