Barcelona s’ha sumat a les protestes per l’atac militar de Rússia contra Ucraïna. Al voltant de 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume aquest dijous a la tarda per dir “no a la guerra”. Amb banderes ucraïneses i amb crits de “Putin agressor” o “Solidaritat amb el poble d’Ucraïna”, els protestants han exigit la desmilitarització i també han insistit en la necessitat d’una negociació dialogada.

El col·lectiu feminista i antimilitarista de Ca la Dona, Dones x Dones, també ha reclamat que les Nacions Unides “facin tots els esforços per la pau i que les tropes espanyoles es retirin de la zona“. De fet, aquesta plataforma ha estat la convocant de la concentració de la plaça de Sant Jaume. La convocatòria ha volgut donar suport a la comunitat ucraïnesa, que s’ha mobilitzat des de primera hora del matí d’aquest dijous a diversos punts de Barcelona.

Dijous de mobilitzacions contra l’atac rus a Ucraïna

Aquesta concentració arriba després de la mobilització que s’ha fet davant del consolat de Rússia a Barcelona i la protesta a l’oficina del Parlament Europeu, totes dues aquest dijous al matí. L’objectiu ha estat denunciar l’actuació militar del govern de Vladímir Putin i exigir a la Unió Europa que s’impliqui en la defensa d’Ucraïna.