Foto: Jordi Pujolar (ACN)

(ACN) La consellera d’Interior, Núria Parlon, lamenta que actualment Catalunya no té els mitjans jurídics per poder lluitar contra la multireincidència. En una entrevista a El Periódico, Parlon assegura que el problema rau en la falta de mitjans per fer judicis ràpids a fi de provocar un efecte dissuasiu als delinqüents multireincidents.

Aposta pel reforç policial

Núria Parlon assegura que hi ha un “coll d’ampolla” als tribunals i que s’està abordant amb la conselleria de Justícia per “demanar i contribuir al fet que els jutjats tinguin més mitjans”. Davant la falta de competències per designar jutges des de Catalunya, la consellera aposta per augmentar la prevenció amb més agents al carrer i coordinar mossos amb policies locals. Així mateix, valora positivament la reactivació del pla Daga en festes majors i avança que s’intensificaran els controls en el transport públic.

Baixada dels delictes greus

“No som un país extremadament insegur”, ha declarat Parlon, que apunta que les dades recents indiquen una baixada de delictes greus d’un 7,8 %. No obstant, assenyala que les estafes virtuals i furts provoquen una sensació i “percepció d’inseguretat molt gran” i no s’està donant la resposta que caldria.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a