Les obres de la superilla del Camp de l’Arpa del Clot avancen. Van començar fa tot just dos mesos i ja se’n poden veure part dels resultats. Una de les primeres actuacions que s’ha acabat ha estat la del passatge d’Andreví, on s’ha retirat el carril d’estacionament i s’ha senyalitzat la zona per a vianants amb pintura a terra. Es tracta d’una actuació tàctica que conserva les voreres originals, tot i que els vianants tenen preferència de pas a tot el carrer.

Divisió d’opinions entre el veïnat

Els veïns del carrer estan satisfets amb l’actuació, tot i que hi ha qui es lamenta que sigui només tàctica. Antoni Arena assegura, per exemple, que el seu fill té mobilitat reduïda i que li costa salvar el desnivell de les voreres. Arena explica que la pacificació és una solució només en part ja que “no hi aparquen els cotxes”.

María Carmen Murillo, en canvi, reconeix que els seus pares viuen al passatge d’Andreví i que l’actuació els ha canviat completament la perspectiva del carrer, que abans un carril d’aparcament i les voreres estretes. “Estan encantats”, assegura.

Una actuació en cinc punts

La superilla del Camp de l’Arpa és un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius i inclou diversos punts del barri, per tal de guanyar espai per als vianants. A banda de l’actuació tàctica a Andreví, el més destacat del pla és la creació de dos nous punts de plataforma únicala cruïlla del carrer de Freser amb el d’Eterna Memòria i el carrer de Degà Bahí.

El projecte inclou també la instal·lació de dues taules de ping-pong a les places de Can Robacols i de Carme Monturiol.