Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona hi han dit la seva sobre el Baròmetre semestral, que dona un aprovat a l’alcalde, Jaume Collboni, amb un 5,1 i situa el PSC en primer lloc en intenció de vot. L’enquesta també situa la inseguretat com el primer problema de Barcelona, seguida de l’accés a l’habitatge i la neteja. L’oposició assenyala que amb Collboni continuen els mateixos problemes que hi havia amb Ada Colau.

TriasxBCN: “Alcalde nou, problemes consolidats”

El portaveu de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, remarca que la inseguretat “es manté disparada” i que més de la meitat de la ciutadania considera que la ciutat ha empitjorat l’últim any. “Tot i tenir alcalde nou, els problemes es consoliden o s’agreugen”, ha afirmat Martí Galbis, que creu que l’enquesta confirma “el fracàs del Pla endreça”. El portaveu no dona versemblança a les dades d’intenció de vot, que situen TriasxBCN en quart lloc.

ERC: “La nota més baixa d’un alcalde nou”

El portaveu adjunt d’ERC, Jordi Castellana, ha assenyalat que l’aprovat de Collboni és “la nota més baixa d’un nou alcalde de la història” i que la intenció de vot dels republicans es recupera sis mesos després de les eleccions. Pel que fa als problemes de Barcelona, ERC apunta que el canvi de govern no ha revertit la situació i denuncia que hi ha “problemes enquistats”. “La ciutat necessita un govern progressista”, ha dit Castellana.

PP: “La gestió de Collboni és ineficaç”

El líder municipal del PP, Daniel Sirera, ha reclamat de forma urgent una mesa de seguretat per abordar els problemes d’inseguretat després que el baròmetre mantingui aquest tema com el problema més greu de Barcelona. “La gestió de Collboni segueix sent ineficaç per acabar amb la inseguretat”, ha denunciat Sirera en un comunicat en què no fa cap esment a les dades electorals i remarca que la meitat dels barcelonins creu que la ciutat ha empitjorat.

Vox: “Només hem canviat Colau per Collboni”

Gonzalo de Oro (Vox) creu que la inseguretat com a problema més greu demostra que “la gestió de Collboni és un fracàs per a Barcelona”. El líder municipal de Vox considera que “només hem canviat Colau per Collboni” i que l’esquerra “és incapaç de remuntar vuit anys d’una inseguretat creixent i preocupant”. Sobre la intenció de vot que l’enquesta dona a Vox, un 0,8 %, De Oro ha dit que “els partits de dretes tenen sempre vot ocult”.