Els 14 graus d'aquesta tarda han fet sortit més d'un de casa i passejar-se pel centre de la ciutat, engalanada des de fa dies pel Nadal. Avui comencen les primeres compres i de ben segur que un dels establiments que n'han sortit més beneficiats han estat les botigues de torrons. En aquesta era un no parar. Passejar pel Portal de l'Àngel era complicat, però encara ho era més veure-hi bosses de compres. Segons alguns botiguers, el que avui havia de ser un dia de vendes, ha resultat força fluix. Molta gent mirant, però, diuen que poca comprant. GEORGINA MORA, dependenta IRENE REQUENA, encarregada "En tot cas, avui és el primer dia de compres de Nadal. A partir d'ara, els botiguers podran obrir la majoria de diumenges i esperen que sigui llavors quan es noti un increment de vendes. Des de la Confederació de Comerç diuen que demà dissabte serà un dels dies més forts de compres.

A la tarda el Portal de l’Àngel era ple a vessar. Gent de banda a banda del passeig, però molt poques bosses de compra. Alguns comerciants ho veuen amb preocupació i asseguren que “aquest 6 de desembre ha estat més fluix que el de l’any passat.”

Les que, de moment, surten més beneficiades de l’arribada del Nadal són les botigues de torrons. Des de fa dies, en venen barres i cada vegada s’hi formen més cues.

Més contractacions

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha explicat que els comerços catalans contractaran entre 2.000 i 4.000 persones durant les festes, una xifra que representa un 2% més que l’any anterior. Fraile ha afirmat que aquest dissabte s’espera que sigui un dels dies amb més vendes de la campanya de Nadal. Les compres se centraran en l’alimentació, les joguines i la roba.