JOSÉ MONTILLA, President de la Generalitat "Jo el vull refer. Refer el pacte estatutari i reforçar el pacte constitucional. Crec que és la via que necessita Catalunya, la via que és possible, la via que és ambiciosa i que és conseqüent amb el que els ciutadans en el seu moment van votar”

Montilla ha instat a no donar-ho tot per perdut, i s’ha mostrat confiat que Catalunya pugui recuperar el nivell d’autogovern que es desenvolupa a l’Estatut.  Ha explicat que pensa reunir-se amb el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero per fer-li veure el seu punt de vista, que passa per una lectura inclusiva i oberta de la Constitució i un nou pacte estatutari.

El president creu que tot i la retallada, l’Estatut conserva un gran potencial per poder desenvolupar l’autogovern”. Ha afirmat que tot i que la sentència és adversa, el Govern no renuncia a la integritat del text que va ser ratificat pel poble català.

Montilla ha anunciat la seva presència a la manifestació unitària del 10 de juliol a Barcelona, darrera la senyera. Ha demanat una “reacció unitària, serena, massiva, cívica i democràtica que canalitzi la nostra indignació i rebuig” a la sentència del TC.