A mesura que avancen els dies anem coneixent més detalls sobre el cas Pretòria. I sembla que el nombre d’implicats podria créixer. El nom del gerent d’Incasòl, Emili Mas, apareix en la resolució del jutge Garzón. Mas hauria mantingut converses amb els responsables de l’Ajuntament de Santa Coloma perquè la corporació municipal fes factures per modificar el destí de fons europeus. La xifra podria pujar a 1.300.000 euros.
Incasòl ja ha anunciat que revisarà les gestions fetes fins ara amb Santa Coloma i recorda que en la lectura de la resolució no se’n desprèn cap acusació contra Emili Mas.

D’altra banda, l’alcalde de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès han demanat al conseller delegat de Marina  Badalona, l’empresa que gestiona el port, que renunciï al seu càrrec. I és que Juan Felipe Ruiz, responsable de l’empresa pública i home de confiança de l’alcalde de Santa Coloma, ha estat citat pel jutge Garzón. El magistrat sostè que Marina Badalona va comprar un solar al port i després el va vendre al grup Espais. Un grup presidit per Lluís Casamitjana, imputat en el cas. Els beneficis haurien anat a parar a mans privades.