El diputat català Joan Mena s’ha convertit en protagonista a la sessió parlamentària d’aquest dimarts per les respostes contundents que va donar a Cs i el PP sobre les acusacions d’adoctrinament a l’escola catalana. El parlamentari català va iniciar el seu discurs argumentant que l’única escola que va adoctrinar de veritat era l’escola franquista. En la intervenció, Mena va demanar la dimissió del ministre d’Afers Estrangers, Alfonso Dastis, per dir que als centres catalans no s’ensenya castellà i va qüestionar-ho dient que un “fill de l’adoctrinament com jo va estudiar filologia hispànica i ara sóc professor de castellà.”

Mena va fer una ferma defensa del model d’immersió lingüística que va qualificar de “tresor social”. I responent el diputat de Cs Toni Cantó, va explicar que la immersió ha permès que”un fill d’andalusos com jo pugui ser bilingüe i tenir les mateixes oportunitats que els fills de la burgesia catalana”. Mena va carregar amb duresa contra el “discurs etnicista de Cs” i va defensar que el model d’escola catalana és “integrador i genera cohesió social”.

En una intervenció molt aplaudida pel grup dels comuns i també pels nacionalistes catalans, Mena va posar en relleu la feina dels docents catalans que treballen “en condicions precàries, amb una evident sobrecàrrega laboral” i va qüestionar que “tinguin temps real per adoctrinar”.

En aquesta sessió el Congrés va rebutjar impulsar diferents mesures contra l’adoctrinament polític als centres escolars denunciat per Ciutadans.