El portaveu del govern català, Jordi Turull, ha lamentat que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són “presos polítics”. En roda de premsa després del consell executiu ha explicat que han fet arribar el seu suport a les famílies dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC i que han estat en contacte amb els seus advocats.

Pel que fa a la manifestació convocada per a aquest dimarts a les 20 h en contra de l’empresonament de Cuixart i Sànchez, la Generalitat hi dona suport i Turull ha confirmat que hi participaran els consellers. A més, ha fet una crida “a la serenor” perquè sigui una “mobilització cívica i pacífica” i per evitar “caure en provocacions”.

“No direm res diferent del que vam dir dilluns”

Aquest dijous a les 10 h acaba el termini que Rajoy va donar al president Puigdemont perquè respongui amb un “sí” o un “no” si va declarar la independència. Sobre aquesta qüestió, Jordi Turull ha avançat que el govern català es mantindrà en l’oferta de diàleg. “A partir de dijous sabrem en quin escenari es mou l’estat, si tanca definitivament les portes o volen que parlem”, ha dit.