El president de la Generalitat, Artur Mas, va dir que reiterarà els intents per convèncer Mariano Rajoy que deixi votar el poble català. Mas, fins i tot, es va mostrar obert a renegociar la pregunta si així s’arriba a un acord. El president també va assegurar que no li fan por les amenaces que li arriben des de Madrid sobre la suspensió de l’autonomia o la possibilitat d’anar a la presó, mentre senti que té el suport de la ciutadania pel dret a decidir.

En l’entrevista institucional emesa per TV3, el president de la Generalitat, Artur Mas, es va mostrar disposat a canviar la pregunta si hi ha acord amb Madrid, i formular-la com s’ha pactat a Escòcia. Només es preguntaria, doncs, si es vol que Catalunya sigui independent. Mas, però, va admetre que no ha parlat recentment amb Rajoy, a qui té té previst demanar una trobada en els pròxims dies. “Faré l’esforç de fer-li entendre, si puc, que ha de permetre votar”, va dir. “Per nosaltres no quedarà, tenim el màxim interès que aquesta pregunta sigui acordada”.

Segons el president, mentre no hi hagi un resultat de la consulta no té sentit preguntar a la resta d’Espanya sobre la independència de Catalunya: “La consulta que s’ha de fer a Catalunya no és un tema espanyol“. Només depenent del resultat de la consulta, es convertiria -assegura Mas-  en una qüestió que caldria anar a negociar a Madrid “i davant de la comunitat internacional”. Sobre les amenaces llançades des de diversos estaments contra la persona del president, Mas afirma que no té por “a condició que no es perdi aquest sentit democràtic del poble de Catalunya per votar. No per la independència, per votar”.