El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha vinculat el pressupost de la Generalitat per al 2023 al del consistori i ha assegurat que si no s’aproven els comptes del govern de Pere Aragonès, caldrà replantejar els de la ciutat pels ingressos que en depenen. “Veurem com avancem aquí [a Barcelona] i com avancen allà [a la Generalitat], tant de bo puguem avançar globalment”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Maragall ha explicat que el seu grup està treballant per aconseguir un acord a Barcelona i que els dies que falten fins al ple del 23 de desembre “donen per molt”. “Seguirem treballant, verificarem el que passa al Parlament i actuarem segons el nostre propi criteri a Barcelona”, ha defensat. El líder republicà ha admès que Barcelona necessita “un pressupost potent” per fer front a l’emergència social.

Les declaracions d’Ernest Maragall arriben l’endemà de l’acord ERC-Comuns per als pressupostos de la Generalitat, al Parlament. El cap dels republicans a Barcelona ha dit que aquest pacte no els posa pressió, però sí que n’ha posat a Junts i al PSC per pactar els comptes de la Generalitat. En aquest sentit, ha recordat que Junts es va abstenir en l’aprovació inicial del pressupost de Barcelona i que encara no ha pres partit sobre els de la Generalitat: “Veurem com resolen aquesta contradicció”.

Albiach veu “bona voluntat”

En la mateixa emissora, la líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha dit que les negociacions dels comptes a la Generalitat i de l’Ajuntament van en paral·lel i que “no s’entendria” que després que ERC hagi aprovat els tres últims pressupostos del consistori, ara això canviï perquè falten pocs mesos per a les eleccions municipals del 2023. “Em consta que hi ha bona voluntat entre ambdues parts”, ha afegit.