El líder d’ERC i candidat a les eleccions municipals del 2023Ernest Maragall, ha criticat la inacció de comuns i socialistes pel que fa a polítiques migratòries, tant a Barcelona com a Catalunya i Espanya. Maragall considera que “com a partits d’esquerres” haurien de defensar els drets de les persones migrades: “Sembla inconcebible que els governs de comuns i socialistes mostrin aquesta insensibilitat, impassibilitat i indiferència. És increïble.”

En aquests moments, tenir aquest col·lectiu de ciutadans al marge del nostre sistema productiu regular és una injustícia i un error greu en termes socials i econòmics
Ernest Maragall, líder d’ERC

Maragall ha destacat que es tracta d’una qüestió de drets humans que afecta “tot arreu”. A Barcelona, explica, “ja hem fet propostes a plenari de vies regulars al nostre país i hem reclamat mecanismes per fer-ne permanent la regularització”. Afirma, però, que la “ineficiència de l’administració” produeix un col·lapse. En aquest sentit, recorda que és “una injustícia i un error” que aquest col·lectiu de ciutadans estigui “al marge del nostre sistema productiu regular”.

Signatures per regularitzar 500.000 migrants

El candidat d’ERC ha participat en la recollida de signatures per la regularització de les persones migrades, que s’ha repetit en quaranta indrets de Catalunya. Els republicans han col·laborat per aconseguir 500.000 signatures per fer els tràmits necessaris per modificar un article de la Llei d’Estrangeria i, així, poder fer una regularització extraordinària de totes les persones que van arribar a l’estat espanyol abans de l’1 de novembre del 2021.

A l’acte també hi han assistit la diputada al Congrés, Maria Dantas, i la diputada al Parlament de Catalunya, Ángeles Llive.