El candidat d’ERC a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha tornat a carregar contra el candidat del PSC, Jaume Collboni. Després que aquest dissabte l’acusés de bloquejar l’aprovació dels pressupostos de Catalunya, ara el líder dels republicans a Barcelona s’ha referit al Pla d’usos de l’Eixample, pendent d’aprovació definitiva. “A qui està servint el senyor Collboni?”, s’ha preguntat Maragall, i ha sentenciat: “És clar que està servint uns determinats interessos de lobbies que quan van veure el pla i van veure afectats els seus propis interessos”.

En la mateixa línia, el republicà ha acusat el primer tinent d’alcalde de ser “la força que va contribuir i liderar l’aprovació inicial” del pla d’usos del districte i “ara desmarcar-se’n”. El candidat d’ERC sosté que el PSC va presentar el pla “com si fos la gran meravella i ara diu que no el pot votar”, alhora que “Collboni està produint un enfrontament absurd i inútil entre uns barris i uns altres, entre veïns”, critica Maragall.

“No podem passar un altre mandat sense un pla d’usos”

Ernest Maragall veu “necessària i urgent” l’aprovació del Pla d’usos de l’Eixample i defensa que “no podem passar un altre mandat sense un de vigent que defensi l’interès general de tots els barris de l’Eixample”. Considera que cal que el document “defensi la diversitat de cadascun dels barris”.