L’Ajuntament de Barcelona ha licitat les obres per poder executar el trasllat temporal del camp de futbol municipal del barri de Vallbona, al districte de Nou Barris. El nou camp provisional s’instal·larà en un solar no urbanitzat proper a l’emplaçament actual, i permetrà continuar amb la pràctica esportiva del veïnat i el CF Vallbona. Adif es farà càrrec dels 1,9 milions d’euros que costa l’operació per habilitar els terrenys.

Obres a la línia R2 de Rodalies

El trasllat temporal del camp és necessari degut a les obres per soterrar la línia R2 de Rodalies entre Barcelona i Montcada i Reixac, que afectaran l’actual terreny de joc. Aquests treballs els executarà Adif, empresa adscrita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Per aquesta raó, l’entitat pública també sufragarà el cost de l’operació i la posterior restitució de les instal·lacions esportives, ja que l’objectiu és que el camp torni a l’emplaçament actual.

Es preveu una durada de sis mesos per construir el camp temporal, que se situarà en un solar de Vallbona, proper al carrer de Pierola. Hi haurà una rampa d’accés al recinte, el camp serà de gespa artificial i tindrà tanques perimetrals. El projecte també inclou la restitució del terreny un cop s’acabin les construccions de Rodalies. El conjunt de tota l’actuació suposa una inversió aproximada de 2,5 milions d’euros.