Convergència i Unió ha acusat els representants de l’antic govern tripartit de la ciutat -PSC, ICV i ERC- de ser els responsables de l’endarreriment actual de les obres de l’estació de l’AVE de la Sagrera i el seu entorn. El seu representant en el debat, Antoni Vives, ha assenyalat que “vostès esperaven que amb les plusvàlues que es generarien amb la construcció i la venda de pisos pagarien els 900 milions d’euros de les obres. Ara hem hagut de redimensionar el projecte per dependre dels pressupostos i dels operadors i no dels pisos. El projecte executiu, d’obra i de licitació està llest per llançar-lo a finals d’enguany.”

Els socialistes asseguren que CiU no ha consensuat ni el projecte del Morrot ni la reforma de la Diagonal ni tampoc el replantejament de la Sagrera, i que “això provoca desconfiança en els veïns”. En la mateixa línia, Barcelona en Comú ha demanat celeritat en els treballs perquè “els veïns necessiten urgentment que es refacin els ponts i que es comencin a urbanitzar els entorns i el parc.” Esquerra ha posat el punt de mira en el lligam de l’estació de l’AVE amb la resta de transports públics perquè sigui un espai de connectivitat aïllat. “Hem d’aprofitar l’oportunitat per relligar aquest pol econòmic amb tota la zona del Besòs”.

El Partit Popular, per la seva banda, ha demanat a la resta de partits que s’adonin que “no es tracta de tenir més competències sinó de ser més competents”. Els populars asseguren que el projecte de la Sagrera demostra que “no es pot anar dient que a 600 quilòmetres les decisions que es prenen sempre són dolentes i que les que es prenen aquí sempre són bones.”