El quart dels debats temàtics que emeten en directe Barcelona FM, Barcelona Televisió i el web BTVNotícies s’ha centrat en l’economia i les polítiques d’ocupació de la ciutat per als propers quatre anys. Cadascun dels representants de les formacions polítiques que tenen representació a l’Ajuntament hi han exposat les principals propostes amb què esperen reduir la taxa d’atur i millorar l’economia de Barcelona.

Sònia Recasens ha defensat que la ciutat va en la bona direcció amb les polítiques del govern de Convergència i Unió, i ha assegurat que si guanya Trias, es continuaran impulsant mesures com els bons compromís per a la contractació de majors de 40 anys i els incentius per a empreses que promoguin l’economia social i ambiental.

Pel PSC, les polítiques de CiU són insuficients. Els socialistes s’han compromès a crear 30.000 llocs de treball durant el proper mandat i a recuperar alguns dels polígons industrials urbans que cal reurbanitzar. Barcelona en Comú s’ha sumat a les crítiques i ha demanat més inversió a Barcelona Activa, una inversió que la formació es compromet a augmentar en 50 milions més dels que s’hi dediquen actualment.

El PP assegura que cal que els actors publicoprivats participin en la gestió dels plans d’ocupació i en l’obertura de noves incubadores d’empreses per tota la ciutat. Esquerra, en canvi, ha recordat que la seva formació va ser la primera a proposar un salari mínim de ciutat, que després molts partits han adoptat com a propi. També ha demanat que s’imposi l’obligació de pagar a 30 dies per a les empreses que vulguin optar als concursos públics a la ciutat, tal com ho fa l’Ajuntament.