Segons la Vanguardia, CIU obtindria entre 63 i 65 diputats, uns 15 més que ara, en detriment de les esquerres. El PSC perdria cinc diputats, ICV-EUiA en restaria entre dos i tres, mentre que ERC, la formació més malparada, perdria la meitat dels representants. Ciutadans pujaria lleugerament i Solidaritat Catalana podria entrar en l’arc parlamentari.

Els resultats d’El País són, si fa no fa, els mateixos. La caiguda d’Esquerra però seria més agreujada, amb vuit o nou diputats menys, i l’auge de Ciutadans més significatiu. La formació d’Albert Rivera podria aconseguir grup parlamentari propi. L’enquesta del rotatiu espanyol dóna al partit de Joan Laporta entre un i tres representants.

Pel que fa a l’estimació de vot, l’enquesta de La Vanguardia indica que només pugen CiU i Ciutadans i noves formacions com Solidaritat Catalana. Una altra dada a tenir en compte és la del nombre de vots en blanc, que es dobla. El País ofereix uns resultats similars: l’estimació de vot s’incrementa en el cas de CiU i Ciutadans.