El cant de la Senyera ha donat inici a l'acte central d'Esquerra. Un acte, carregat de simbolisme, començant per l'escenari escollit, el Palau de la Música Catalana. JOAN RIDAO, secretari general d'ERC Tampoc hi han faltat els castells, recentment declarats patrimoni immaterial de la Humanitat per la Unesco. El candidat, Joan Puigcercós, ha apel·lat a l'èpica de Macià, Companys, Irla i Tarradellas, i ha fet una crida a continuar treballant per la independència. JOAN PUIGCERCÓS, candidat d'ERC Diu Esquerra que va ser qui va fer possible la manifestació del 10 de Juliol, i ara demana ser la força decisiva perquè l'àrbitre del proper govern no sigui el Partit Popular.

Davant més de 2.100 persones, el candidat a la presidència d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat als catalans desanimats que votin Esquerra com la força independentista “més útil” i “l’única que pot condicionar” el pròxim govern de la Generalitat.

Puigcercós, que ha estat aclamat en diversos moments amb el crit de “president”, ha subratllat: “el país són les persones i les seves necessitats, i ens agrada parlar del ‘mentrestant’, perquè fins arribar a la independència, cal treballar per a la gent”.