En les intervencions inicials hi ha hagut consens unànime sobre les necessitats de la ciutat. Tots els partits coincideixen que cal combatre la pobresa amb polítiques municipals d'ocupació i que és necessari més habitatge de lloguer social. A partir d'aquí ha arribat la confrontació. El Partit Popular ha assegurat que hi ha massa dies d'espera per accedir als serveis social. Sovint, ha dit, calen més de dues setmanes. Barcelona en Comú i el PSC consideren que el servei d'atenció domiciliària ha anat a pitjor. "Fer superàvit no és bo en temps de crisi social, sobretot perquè es van trobar un ajuntament sanejat. Cal invertir on més es necessita." Amb el debat sobre la pobresa ha arribat la guerra de xifres entre el PSC i Convergència. "Les desigualtat es van produir en el mandat anterior no amb Xavier Trias, molts dels barris que havien baixat ja remunten." "Les desigualtat no s'han corregit, ha baixat punts i Nou Barris, 16%." El model de gestió d'escoles bressol i la mancança de places també ha portat polèmica. Convergència ha explicat que el model de gestió indirecte es deu a la impossibilitat de contractar funcionaris a causa d'una llei estatal. El Partit Popular ho ha defensat. Per les famílies dels nens és important que els nens estiguin ben atesos, no qui és el propietari, les escoles bressol de gestió indirecta tenen bona puntuació. Barcelona en Comú, el PSC i Esquerra han afirmat que hi ha mancança d'escoles bressol públiques i diuen que el model indirecte n'apuja els preus. "Al començar el curs es va tancar una línia a Trinitat Vella perquè no hi havia matriculacions a causa dels preus. S'han deixat desateses coses" Demà els debats electoral temàtics continuaran a Barcelona FM. Es parlarà sobre mobilitat, seguretat, convivència i participació.

Per lluitar contra la pobresa cal invertir en polítiques d’ocupació municipals. En aquest punt han coincidit tots els partits participants en el debat electoral de Barcelona FM sobre polítiques socials, habitatge i pobresa, que sobretot han confrontat idees quan s’han referit a les escoles bressol. L’oposició ha assegurat que no se n’han fet prou i que en manquen a la ciutat. PSC, Barcelona en Comú i ERC han criticat el model de gestió indirecta, que, diuen, n’encareix els preus; CiU ha explicat que a causa d’una llei estatal no poden ampliar el nombre de funcionaris; i el PP ha defensat que allò que importa és tenir-ne, i no de qui són.

La gestió del pressupost municipal i com incideix en les desigualtats entre barris també ha estat un tema de polèmica. Barcelona en Comú ha recriminat a CiU que hagi tingut superàvit en un moment de crisi social. Maite Fandos (CiU) ha afirmat que el més important per poder invertir en polítiques socials és tenir una economia sanejada. Hi ha hagut també ball de xifres. La líder convergent ha assegurat que les desigualtats més importants entre barris es van produir en el mandat anterior i que ara en alguns d’aquests la situació s’està corregint, com és el cas de Sant Andreu. El PSC ha replicat afirmant que la desigualtat hi ha estat sempre i que en aquest mandat ha empitjorat, com a la Barceloneta.

Aquest debat forma part d’una sèrie de debats temàtics que es faran a Barcelona FM al llarg de tota aquesta setmana a partir de les 10 h. Es poden seguir també a través del web BTVNoticies.cat. Aquest dimarts es parlarà sobre mobilitat, seguretat, convivència i participació.