La mostra, feta per Metroscopia a partir de 1.000 entrevistes, es va fer entre el 8 i el 13 de maig i atorga la victòria a la candidatura encapçalada per Ada Colau amb 12 regidors i una estimació de vot del 27%. La llista de CiU, liderada per Xavier Trias, se situaria en segona posició amb 10 regidors i una estimació de vot del 22%, mentre que Ciutadans, amb Carina Mejías al capdavant, tindria sis regidors i una estimació del 13,9%.

La mostra situa ERC amb Alfred Bosch com la quarta força a l’Ajuntament, amb cinc regidors i una estimació de vot del 12%. La CUP superaria PSC i el PP i aconseguiria tres regidors amb una previsió de vot del 8,3%. Segons aquesta estimació, els grans derrotats a les eleccions municipals serien Jaume Collboni i Alberto Fernández Díaz. La candidatura del PSC tindria una estimació de vot de 8,2% i només tres regidors i el PP només obtindria dos representants amb una estimació del 5,1%, molt a prop de quedar-se fora del consistori.

Avaluació dels líders

Els candidats més valorats en aquesta enquesta són Ada Colau, Alfred Bosch i Xavier Trias, mentre que els que reben pitjor nota són Alberto Fernández Díaz i Carina Mejías. A la pregunta sobre quin seria el millor alcalde per la ciutat, hi ha un empat entre Trias i Colau; en tercer lloc se situa el cap de llista d’ERC, Alfred Bosch.

L’enquesta, que pronostica una participació del 65%,  mostra que els barcelonins desitgen majoritàriament (80%) que el futur alcalde governi en solitari amb pactes i acords puntuals.