El consell plenari de les Corts ha aprovat aquest dilluns blindar els Jardins de Torre Girona per evitar que l’espectacle ‘Natura encesa‘, que s’està celebrant en aquest emplaçament, hi torni en futurs anys. També s’ha acceptat buscar espais alternatius on fer aquest tipus d’esdeveniments privats.

Es tracta d’una proposició de Barcelona en Comú que s’ha aprovat amb els vots a favor de TriasxBCN i ERC, l’abstenció del PP i el PSC i el vot en contra de Vox. La proposta, en concret, vol que es valorin aquests jardins i demana a l’Ajuntament buscar altres alternatives per a edicions properes.

Dos informes defensen el ‘Natura Encesa’ als jardins

El regidor de les Corts, David Escudé, ha assegurat que dos informes del Departament de Medi Ambient i de Parcs i Jardins defensen la celebració d’aquest esdeveniment en aquest entorn i demana esperar mentre el cas estigui en mans dels jutjats.

Ha afegit que, de moment, la fiscalia de Medi Ambient no ha aturat de forma preventiva la celebració d’aquest espectacle. El govern municipal també precisa que l’espectacle no supera els decibels permesos. Durant el ple, els veïns han criticat en diverses intervencions l’actuació del consistori en aquest cas.

Protesta veïnal contra l’espectacle ‘Natura encesa’

Un cas judicialitzat

Aquesta proposta arriba després de protestes veïnals, dos informes negatius de la UPC i que s’hagi judicialitzat el cas amb una denúncia per danys ambientals. Els denunciants consideren que els llums i els sons que conformen l’espectacle, així com la boira, “produeixen una contaminació lumínica i sonora que pertorba greument la vida de la fauna al parc”, amb 37 espècies protegides. 

Per això, opinen que el desenvolupament de l’espectacle és “incompatible amb la vida normal i el descans nocturn de la fauna resident i hibernant del parc”.