A l’article, que publica el diari ‘El País’, Ada Colau (Barcelona), Anne Hidalgo (París), Mónica Fein (Rosario) i Ketcha Courtés (Bangangté) declaren “estar orgulloses d’haver sigut les primeres dones que han arribat a les alcaldies” dels seus municipis. Reconeixen, però, que són una minoria i que aquesta és un desequilibri que no s’ha de subestimar.

Les quatre alcaldesses reivindiquen el valor de la diversitat i de l’experiència vital de les dones en diversos àmbits, que consideren “notablement diferent a la dels homes”. Per això, argumenten que “necessitem dones de diferents entorns culturals, ètnics i religiosos perquè aportin la seva experiència única als governs locals“. Aquesta presència femenina en àmbit local és un primer pas, diuen, ja que repercuteix positivament en la representació femenina a diferents nivells.

Segons l’organització Ciutats i Governs Locals Units, només un 20 % dels regidors i un 5 % dels alcaldes de tot el món són dones. Són dades estimades perquè no existeixen xifres globals. Per aquest motiu, les quatre alcaldesses anuncien que el 14 de març ONU-Dones llançarà una campanya per demanar a les Nacions Unides que defineixi els indicadors globals per calcular el percentatge real de dones en càrrecs electes locals.

“Les dones estan a punt per aixecar-se i fer sentir la seva veu. Ara és el torn de la comunitat internacional, que ens compti i ens ajudi a construir un futur just i sostenible”, conclouen.