Barcelona també s'haurà d'estrènyer el cinturó de les infraestructures. Un dels principals damnificats de la retallada de Foment és l'arribada a la nova T1 mitjançant Rodalia. A l'espera que hi arribi el metro, el bus continuarà sent, per tant, l'únic transport públic per accedir-hi. JOSÉ BLANCO, ministre de Foment "Esto supondrá que tengamos que demorar un año el inicio de la obra". MANEL NADAL, secretari de Mobilitat a la Generalitat "Tenim una obra que ja s'havia anunciat que podia patir un cert retard, però finalment i afortunadament no serà rescindida, que és l'obra d'accés a l'aeroport i que evidentment també voldríem que tingués un calendari d'execució ràpid". Una altra obra que en surt perjudicada és l'enllaç entre l'autovia del Baix Llobregat i l'autopista AP-7 a l'altura de Castellbisbal, la qual directament s'anul·la. I havia de ser una carretera estratègica: havia de descongestionar els accessos a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. De fet, és una de les cinc obres que s'han rescindit a Catalunya, la Comunitat Autònoma on se n'anul·len més. La Generalitat ja ha dit que no es quedarà de braços creuats. MANEL NADAL, secretari de Mobilitat a la Generalitat "Demostrar discomformitat i exigència al ministeri perquè ens doni una solució en aquestes cinc obres de carreteres que han quedat amb contractes rescindits." Per tant, cinc obres anul·lades a Catalunya, totes carreteres, i una vintena que s'han de reprogramar entre les quals l'arribada dels trens de Rodalia a la T1. La resta d'obres que patiran retards es concretaran al setembre.

Blanco ha insistit que el transport ferroviari continua sent una prioritat per al Govern. Tot i això, l’arribada de Rodalia a la T1 (on actualment només es pot accedir en cotxe o autobús) haurà d’esperar un any més. Aquest projecte és un dels 23 contractes que es reprogramaran a Catalunya a causa de la retallada de l’executiu de Rodríguez Zapatero. Cinc més s’han rescindit, amb la qual cosa Catalunya és la comunitat més afectada per l’ajust pressupostari. Tot i això, el ministre de Foment ha insistit que el Govern central manté a Catalunya 182 contractes amb una inversió superior als 5.500 milions. Entre aquests projectes que es mantenen, Blanco ha destacat l’estació de la Sagrera i el túnel de l’AVE.

1.116 projectes reprogramats a Espanya

Al conjunt de l’Estat, de les 1.116 obres programades per a aquest any, 885 seguiran el seu curs, 199 es reprogramaran i 32 contractes més es rescindiran. No obstant això, d’aquests últims, 12 es contractaran de nou en col·laboració amb el sector privat.