Una dona presideix la cooperativa, formada per ciutadans d’origen subsaharià residents a la ciutat que tenen diferents perfils i competències professionals. Està previst que, a partir de l’estiu, venguin productes d’economia social, comerç just i artesania en fires de comerç al carrer i mercats com el Fleedonia, el Flea Market, el Rastro de la Virgen, el mercat de segona mà de Sants o el Traster de Can Ricard. A més, algunes botigues d’artesans els han ofert espais de venda. La cooperativa és una de les accions de l’Ajuntament per abordar la venda a la manta, que se suma als 54 plans d’ocupació destinats a manters.

El nom de la cooperativa, Diomcoop, prové de la paraula en wòlof “djom”,  una llengua de Gàmbia i el Senegal, que significa “fortalesa” interior. La presidenta de la cooperativa, Ndeye Fatou, ha explicat que en el procés de selecció es van presentar més  de 80 persones per acabar escollint les 15 (12 homes i tres dones) que formen el grup motor. “Volem sortir de la situació d’invisbilitat i deixar de ser perseguits”, ha dit Fatou, que ha  afegit que són conscients que arrencar el projecte “no serà fàcil”. També ha remarcat que tots els productes que vendran seran legals, des de marroquineria i bijuteria fins a complements de roba.

En la presentació de la cooperativa, que s’ha fet al Centre Cívic Pati Llimona, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha admès que “aquesta iniciativa no resoldrà la venda ambulant no autoritzada de la nit al dia, però és un pas molt important per mostrar que existeixen alternatives”. Pisarello ha destacat que la cooperativa  vol ajudar els seus membres a regularitzar la seva situació (ara només tres tenen papers), i que tots “pagaran impostos com qualsevol comerciant”. Es calcula que a la ciutat hi ha ara uns 200 venedors a la manta aproximadament.