La comissió ha resolt les al·legacions al PAM i ha emès un informe favorable al document, amb el suport de CiU i UxB, els vots contraris del PP i ICV-EUiA i l’abstenció del PSC. El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn (CiU), ha agraït l’abstenció del PSC i el vot favorable d’UxB. Ha dit que totes les formacions “han hagut de fer renúncies, que han estat en benefici de la ciutat”. Tot i això l’aprovació del PAM encara no està tancada, perquè UxB segueix negociant amb l’equip de govern el sentit del seu vot al plenari.

Gabriel Colomé (PSC) ha justificat l’abstenció del seu grup perquè considera que la ciutat “no pot permetre’s quedar sense full de ruta” i perquè els socialistes hi han inclòs garanties per evitar un canvi de model. Tot i això, l’abstenció del PSC s’haurà de ratificar al consell de la federació de Barcelona del PSC, el proper 3 d’octubre. Javier Mulleras (PP) ha dit que es tracta d’un PAM “continuista” i “radical” alhora, que evidencia la incapacitat de l’equip de govern per arribar a un acord. Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha criticat el PSC per “aplanar el projecte que CiU té per Barcelona”Joan Laporta (UxB) s’ha mostrat confiat que el PAM s’aprovarà amb els vots del seu grup.

El ple també informarà de l’aprovació dels PAD als districtes: dels 10, només Gràcia, les Corts i Sarrià Sant – Gervasi han aconseguit aprovar-se.