Una veu de pes dins de Junts per Catalunya ha apostat per Xavier Trias com a candidat per a Barcelona en les eleccions municipals del 2023. Ha estat el vicepresident i portaveu del partit, Josep Rius, que, tot i afirmar que la decisió serà de Trias, Junts “estaria encantat” que fos el cap de llista, segons ha revelat en una entrevista a La Xarxa. L’exalcalde està valorant si fa el pas o no i, segons va dir a betevé, la decisió la vol prendre aquest mes d’octubre.

“Una gran majoria de barcelonins el volen, tenen un gran record de la seva gestió a l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit Rius, que ha afegit que aquest record “depassa la gent que el va votar en aquell moment”. Segons el portaveu de Junts, en els mandats d’Ada Colau “Barcelona ha perdut en seguretat, neteja…” i considera que “la Barcelona que brillava” —en al·lusió al mandat de Trias— “estem convençuts que pot tornar”.

La decisió de Trias, en les properes setmanes

Tot i que Trias va posar l’octubre com a data per prendre una decisió, fonts properes allunyen el veredicte encara unes setmanes més enllà. El portaveu de Junts a l’Ajuntament, Jordi Martí i Galbis, va apuntar aquest dilluns que és l’exalcalde qui ha de fer el pas i que esperen que sigui “a curt termini”. En el mandat de Trias com a alcalde, Josep Rius va ser la mà dreta de l’aleshores tinent d’alcalde Joaquim Forn.