DAVID FERNÁNDEZ, cap de llista de la CUP "Volíem ser un cavall de Troia de les classes populars d'aquest país. Ja som un cavall de Troia de les classes populars d'aquest país en aquest moment, amb tres diputats. I ho fèiem també amb la triple reflexió col·lectiva que ens havia dut a participar d'aquesta convocatòria: la crisi nacional profunda que viu el nostre poble, la pitjor crisi socioeconòmica i les pitjors retallades des del final de la dictadura que viu la nostra gent i la crisi mateixa de la democràcia, sintetitzada segurament en què el conseller d'Economia del proper govern de la Generalitat ja està escollit abans d'aquestes eleccions i no l'ha votat cap poble ni cap ciutadania: és un conseller d'Economia que es diu 'troica comunitària', que es dirà Draghi o que es dirà Banc Central Europeu. I és una de les resistències també que la CUP ha decidit: venim a desobeir la dictadura dels mercats."

Davant un centenar de militants davant del Casal Independentista de Sants a Barcelona, seu electoral del partit, el cap de llista, David Fernàndez, ha avisat que la seva formació ve a “desobeir la por” i, malgrat reconèixer que són “conscients que tres diputats no són garantia de res”, ha matisat que “la democràcia es restitueix a peu de carrer”.

Sobre els resultats de CiU, que han quedat lluny de la majoria absoluta que reclamava Artur Mas i, fins i tot, han perdut 12 escons, Fernàndez ha recordat al president de la Generalitat en funcions que “no es poden fer retallades en sanitat i educació amb total impunitat i pensar que no passarà factura”.