En una entrevista a programa ‘Al Dia’ de BTV i la COM, Hereu ha dit “no tanco cap porta, però ara em ve de gust fer altres coses”. De fet, assegura que continuarà dins del projecte socialista com a president de la federació de Barcelona i a l’executiva nacional. Pel que fa al futur del partit, adverteix que, per fer front al sobiranisme, “cal que el PSC expressi més que mai la seva estricta independència de criteri com a partit nacional”.

Hereu, que fa una setmana va anunciar que deixava l’Ajuntament, s’ha mostrat comprensiu amb l’actitud del govern de Xavier Trias pel que fa a la vaga de TMB durant el congrés de telefonia mòbil. Ha demanat a totes les parts que s’asseguin a negociar, i en particular insta els treballadors de bus i metro a actuar amb responsabilitat. Recorda que “d’aquest congrés en depenen milers de llocs de treball” i adverteix que “s’afeblirà el sindicalisme si la resta de la societat veu que això es gira en contra de l’interès general”.

Pel que fa al projecte de l’anomenat Eurovegas, Hereu s’hi ha mostrat reticent, perquè “va en contra de l’economia diversificada que genera ocupació de qualitat”. Diu que en tot cas hauria de ser amb moltes condicions i sense cedir, en cap cas, a establir excepcions legislatives.