Joaquim Forn ha afirmat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que “ja fa dies que està feta l’aritmètica”, de manera que coneixen les dificultats de la cerca d’un nou govern a l’Ajuntament de Barcelona. Forn explica que l’aturada i la paralització de molts projectes durant els 15 mesos del govern d’Ada Colau han comportat aquesta decisió.

Forn ha valorat positivament que des d’aquest divendres, just després de l’anunci de CiU al plenari, els republicans ja hagin acceptat parlar sobre la possibilitat de sumar-se a l’alternativa, un pacte que comportaria un govern amb 15 regidors, els mateixos que sumen actualment BComú i PSC. Tot i així, el portaveu de CiU ha confirmat que també volen conversar amb els socialistes, ja que, afirma, “tenim més capacitat de fer coses i tirar coses endavant amb els socialistes que la que pugui tenir el PSC amb Colau”.

El president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ja ha ofert una primera resposta a CiU. S’ha mostrat obert a conversar amb els grups de l’oposició, però com a govern, per tirar endavant els pressupostos i el pla d’acció municipal.

Paral·lelament el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha assegurat que l’acord de CiU i ERC no és l’única possibilitat. De fet, el popular ja havia iniciat converses amb anterioritat amb la mateixa intenció que ara ho fan des de CiU. Tot i així, ha recordat que els partits estan obligats a fer concessions si volen assegurar la governabilitat.

Les converses amb els diferents grups s’iniciaran la setmana que ve.