JOAN SAURA, conseller d'Interior "Ningú pot dir que no s'havia avisat. Ara bé, és veritat que la comunicació sempre és millorable. I aquest és un dels aspectes en els quals haurem de seguir treballant, no tant -si m'ho permeten- des del punt de vista quantitatiu sinó des del punt de vista qualitatiu. El problema central de la incidència no van ser els temes de protecció civil, sinó que van ser els temes de la xarxa elèctrica." JOAQUIM NADAL, conseller de Política Territorial i Obres Públiques "Crec que les hores que triga a recuperar-se el servei ferroviari es bastant eficient. Així i tot, la resposta informativa a aquella incidència concreta va ser manifestament insuficient".

Durant la seva compareixença, Saura ha reiterat que la situació que es va viure avui fa un mes va ser “excepcional”. També ha anunciat que la Generalitat revisarà el pla específic de nevades (Neucat) per “tenir un control molt més directe” del treball de les companyies de serveis bàsics.

A petició pròpia
Saura ha comparegut a petició pròpia davant del Parlament, tot i que també li ho havien demanat els partits de l’oposició . El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha comparegut també a petició pròpia per explicar les afectacions de la nevada a les carreteres i el transport públic. El conseller Antoni Castells també havia demanat comparèixer davant del Parlament per donar explicacions sobre el tall elèctric a Girona i ho farà el proper 11 de maig.