Mercat del Ninot vaga transportistes

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat aquest estiu més d’1,3 milions d’euros en tasques de manteniment i millora als mercats municipals. Les actuacions encara s’estan duent a terme als equipaments de Ciutat Meridiana, la Concepció, Fort Pienc, Sant Gervasi, el Ninot i el provisional de Sant Andreu. Algunes de les tasques consisteixen a substituir el paviment, remodelar banys públics o enderrocar parades. Les intervencions estaven incloses al pressupost de l’anterior mandat per als mercats, de 100 milions d’euros.

Obres de millora i manteniment als mercats

Al mercat de Ciutat Meridiana s’estan duent a terme les actuacions d’enderroc de les parades centrals del mercat, la substitució del paviment de tota la zona de públic i la formació d’una nova oficina de direcció. La previsió és que les obres acabin a finals de setembre.

En el cas del de la Concepció, s’han de remodelar els banys públics i millorar l’accés al sostre d’algunes parades. Es calcula que la primera fase acabi a finals de setembre i la segona, a mitjans de juliol.

Pel que fa al mercat del Fort Pienc, s’està construint una oficina destinada a l’associació de venedors, situada a la planta del mercat. Està previst que s’acabi a finals de setembre. Mercats com el de Sant Gervasi o el del Ninot ja han acabat les obres d’estiu.

A més, l’enderroc del mercat provisional de Sant Andreu ja ha acabat, i ara es fa la restitució del tram del carrer de Sant Adrià tal com estava abans d’instal·lar la carpa. L’actuació està previst que s’acabi el quart trimestre d’aquest any.

Avancen les reformes i construcció de nous mercats

També s’estan fent les obres de construcció de nous mercats i una gran reforma. Aquestes intervencions suposen una inversió de més de 20 milions d’euros i es fan als mercats de Montserrat, el provisional d’Horta i el de Sagrada Família. Les obres d’Horta s’acabaran aquest any i, pel que fa al de Montserrat i el de la Sagrada Família, acabaran el segon i darrer trimestre del 2024, respectivament.