El govern d’Ada Colau portarà a la justícia una “fake news” que circula aquest cap de setmana a Twitter. En el missatge, un usuari acusa el govern de l’alcaldessa d’haver entorpit l’activitat d’un servei dels Bombers de Barcelona a causa de l’urbanisme tàctic que promou a la ciutat i concretament a Sant Antoni.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha denunciat aquest diumenge a les seves xarxes socials la piulada explicant que en realitat no es tractava d’un operatiu, sinó d’unes proves d’accessibilitat. De fet, un bomber va respondre la piulada de l’usuari explicant aquesta situació i, una estona després, el compte oficial dels Bombers de Barcelona també publicava que es tractava d’unes proves. Per tot plegat, Serra critica que el tuitaire no rectifiqués ni esborrés la piulada.

Arran d’aquests fets, Marc Serra lamenta que “tenim un gran problema com a societat quan una ‘fake news’ rotundament desmentida continua apareixent de manera impune a una xarxa social”. El regidor critica que, a més, aquest cas “afecta la percepció de seguretat de la població i que és difosa un mes abans de les eleccions municipals“. Per aquest motius, el regidor ha sentenciat: “Portarem la ‘fake news’ al jutjat”.

Valents també es fa ressò de la “fake news”

El regidor de Drets de Ciutadania també critica que el grup municipal de Valents hagi difós la suposada notícia. El partit d’Eva Parera, en una publicació, critica que “l’urbanisme tàctic d’Ada Colau i PSC tornen a impedir que els serveis d’emergència puguin fer la seva feina“. Arran d’això, Marc Serra critica que Valents no hagi contrastat la notícia malgrat que forma part de l’Ajuntament de Barcelona i que “tot i rebre desenes de respostes que avisaven que era fals, tampoc han esborrat el tuit“. El regidor també acusa altres mitjans de comunicació d’haver-se fet ressò d’aquesta notícia falsa.